Ja zaryzykowałem kupiłem i nie żałuje
nowe siłowniki tylnej klapy...jakie kupić?
Zwiń
X
-
Kup 500 bo ja kupiłem 520 i jest kupa straszliwa.
Wali klapą przy podnoszeniu tak że masakra, mało co nie wyrwie zawiasów...Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
Wali klapą przy podnoszeniu tak że masakra, mało co nie wyrwie zawiasów...
Mam tylko nadzieję że 500N (różnica 20N) będzie akurat a klapa będzie chodziła płynnie.
[ Dodano: Sro 21 Lis, 12 10:52 ]
Właśnie zamówiłem nowe siłowniki firmy Krosno o sile wyrzutu 500N
takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=2803449065
Konsultowałem się ze sprzedawcą mi zalecał właśnie te. Mówił że siłowniki powinienem zamontować cylindrem do góry (w stronę klapy) bo tak się montuje i będzie dobrze. No cóż...nie spotkałem się z takim montażem ale jak mi przyślą to spróbuje. Oczywście dam znać jak chodzi klapa.
[ Dodano: Sob 24 Lis, 12 14:39 ]
Kupiłem i zamontowałem nowe siłowniki (FM Krosno 500N) i jest OK Klapa podnosi się nie urywając zawiasów i sama wyhamowuje na górze.
Zrobiłem jednak tak jak zalecał sprzedawca, tzn. zamontowałem cylindrem do góry. Nawet na samym siłowniku jest napisane BODY i strzałka z kierunkiem (ja to rozumiem że BODY to konstrukcja samochodu).strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
No dobra. Rozpatrujecie siłę siłowników w stosunku do klapy z wycieraczką i bez. A jak dobrać siłownik do klapy ze spojlerem ( RS ) i wycieraczką . Ta wycieraczka może zniknąć za jakiś czas więc pytanie dotyczy bardziej spojlera
PozdrawiamW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez petraskrosno u mnie wytrzymało 1,5 roku i się skończyło....orginał wytrzymał 10 lat, przelicz co bardziej się opłaca
Krosno - 2x25=50
10:1,5=6,67
6,67x50=333,50
biorąc pod uwagę łatwość wymiany wychodzi na to samo, jeśli choć jeden kpl. Krosna wytrzyma więcej jak 1,5 roku to wychodzi taniej (Krosno daje gwarancję 2 lata)
:wink:
Komentarz
-
-
Witam
Panowie z siłownikami z FA Krosno w swoich octaviach O1 HB - proszę zakładać te siłowniki z tłoczyskiem przymocowanym do klapy bagażnika :idea: .
Dziś tak właśnie zrobiłem, tzn. zamieniłem, miałem odwrotnie założony, siła 515 Nm i teraz jest ok. przedtem chciało klapę urwać.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Chciałbym odgrzać temat...
Może mi ktoś powiedzieć jaką siłę wyrzutu ma oryginalny siłownik? Na moim jest tylko nr 1U6827550E. Wg katalogu Krosno jest to 500 N. Problem w tym, że byłem w sklepie Skody w Poznaniu i żaden nie pasował. Ten który miał być do mojego auta prawie wyrwał mi klapę z zawiasów i zrezygnowałem, postanowiłem nie otwierać bagażnika. Wg mnie siłowniki powinny delikatnie wyhamować klapę u góry a nie jeszcze bardziej przyspieszać. Teraz czytałem że może faktycznie siłownik powinien być grubszą stroną do góry...?
Komentarz
-
Komentarz